Tuesday, October 28, 2014

Salad Udang Cocktail

BAHAN
  • 200 gram Udang ( direbus dan dibuang kulitnya )bersama sedikit garam
  • 2-3 biji  Tomato ( wedges ) dibuang bijinya _utk elak kena appendik :)
  • 1 Labu Bawang ( Wedges )
  • Iceberg Lettuce ( dicerai-beraikan )
  • 2 Sudu Perahan Lemon
  • 10-20 gram  Potongan buah Olive
  • Sos Mayonaise
  • ½ Sudu Serbuk Daun Basil
  • ½ Sudu Serbuk Thyme

Cara-cara
  • -      Menu senang yang mampu bertahan 2-3 hari dalam peti sejuk. Sedap dinikmati sewaktu sejuk. Sebab ini menu cold kitchen.
  • -      Pertama campurkan  Mayonaise, Daun Basil, Daun Oregano, dan perahan lemon, untuk tambah " kick", masukkan sedikit cuka apple atau Apple Cider vinegar . kacau sehingga sebati.
  • -      Dalam bowl yang sama, masukkan semua bahan lain dan Kacau sekali.. Siap, menu ni sesuai untuk sesiapa yang nk kurus, sebab adalam menu ni ada beberapa bahan yang memecah lemak badan macam cider vinegar, tomato, lemon, dan lain-lain . Selamat mencuba !.
  •  



No comments:

Post a Comment